Зарежда се

OKLYS®

Медия

Спестихме най-много дни болка през 2022

Оклис - Спестихме най-много дни болка през 2022

Знаеш, че човек прекарва в сън ⅓ от живота си. Но знаеш ли колко дни губим, когато ни боли?

Да вземем например менструалните болки. Усещат ги 85% от жените в продължение на поне два дни всеки месец, между 14-тата и 60-тата си година. Това прави минимум хиляда дни болка само за една жена. Това са наистина много, нали?

Нека добавим и пътите, в които човек е претърпял травма. Можем да сложим в сметката и ежегодните вирусни и грипни заболявания, при които вдигането на температура ни изкарва от строя поне за 7 дни.

Сметката набъбна доста, нали? Дните с болка са дни, в които нищо друго няма значение, освен да спре да ни боли. Всички планове, мечти и дори ежедневни задачи остават на заден план, докато болката не отшуми.

Точно затова създадохме Оклис - за да спестяваме дните с болка на всички хора, които не искат да спират да живеят активно.

Разработихме болкоуспокояващите продукти Oklys и Oklys Forte със съответно 400 и 600 мг ибупрофен и добавихме аминокиселината L-аргинин, с чиято помощ, на база на проведена анкета сред лекари от различни специалности, резултатите показаха, че до 5-тата минута след приема, 2 от 3 пациенти отчитат редукция на болката, а до 10-тата минута, 9 от 10 пациенти отчитат обезболяващ ефект без значение на етилогията на болка, а при пациентките с дисменорея няма неповлияни.1

И дните с болка започнаха да намаляват.

Колкото повече хора научаваха за нас, толкова по-малко бяха загубените в болка дни. Само за миналата година успяхме да спестим 1.4 млн дни болка!2

Така заехме почетното първо място в категорията "Обезболяващи средства, отпускани без лекарско предписание в сашетна форма" за 2022 г. по данни на IQVIA - независима компания за анализиране на данните в здравния сектор.

Дължим успеха си на звездната комбинация на двете ни основни съставки - ибупрофен и L-аргинин.

Ето защо:

Ибупрофен е едно от най-използваните нестероидни противовъзпалителни средства, познато още от 1961 г.

Притежава аналгетични, противовъзпалителни и температуропонижаващи свойства. Усвоява се обаче относително бавно от организма и съответно започва да действа по-бавно. Всъщност много по-бавно, отколкото на човек му се иска, когато се опитва да си спести болката.

Затова на помощ идва аминокиселината L-аргинин. Това е една от най-често срещаните аминокиселини в природата и с много добра водоразтворимост, поради което се използва като молекула-носител. Прикачените към L-аргинин молекули придобиват неговата водоразтворимост и скоростта на тяхната абсорбция се увеличава значително.

Именно така Оклис намалява успешно броя на дните с болка. Иска ни се през следващите години да станем заедно още по-добри в спестяването на дни с болка.

Така и така ⅓ от живота преминава в сън, защо да не изпълним оставащото време с по-приятни занимания, мечти и планове ;)


1. Асенова Р и сътр. Ибупрофен L-аргинин клинично изражение на иновативно променена фармакокенетика. Мединфо 2021 (9)

2. IQVIA Sell in data, ОТС категория 02А1 GENER PAIN RELIEF ADULTS, на база само брой продадени сашета, за периода август 2021 – август 2022


Оклис® с отличие от Българския фармацевтичен съюз в наградите за „Продукт на годината“

Престижната награда е за технологична иновация на ОТС продукт и бе връчена на екипа на БестаМед в рамките на Български фармацевтични дни 2021 г.
Оклис - „Продукт на годината“ в категория „Лекарствен продукт без лекарско предписание за технологична иновация за лекарствената форма“ за 2021 година

Най-новият лекарствен продукт на БестаМед – Оклис® – бе избран за „Продукт на годината“ в категория „Лекарствен продукт без лекарско предписание за технологична иновация за лекарствената форма“ за 2021 година. Наградата бе връчена на екипа на БестаМед на 25 юни в рамките на провеждащия се ежегоден форум Български фармацевтични дни 2021 в Боровец.

Специална комисия определи Оклис® за победител в категорията, поради безупречната си номинация на единствено по рода си у нас лекарство, което благодарение на комбинацията ибупрофен L-аргинин в гранули за перорален разтвор саше помага за бърза и продължителна аналгезия.

Иновативният състав на Оклис® го прави единствено по рода си в България обезболяващо средство, което облекчава болката веднага и гарантира бърз и траен обезболяващ ефект. Оклис® е доказал ефективността си и повлиява болка при мускулни и костни заболявания и възпаления, главоболие, зъбобол, следоперативна болка, първична дисменорея, ревматоиден артрит и ювенилен ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит, артроза и други остри или хронични ревматични процеси. Обезболява меките тъкани при навяхвания и разтежения, оказва и благотворен ефект при фарингит, тонзилит, ушни инфекции.

„От името на целия екип на нашата данимична и отговорно развиваща се фармацевтична компания - БестаМед - за мен е чест да получа наградата за Оклис® на фона на достойна и силна конкуренция“, заяви в рамките на благодарствената си реч Георги Димитров – регионален търговски мениджър в БестаМед, който получи приза.

„За 10 години, откакто БестаМед съществува, успяхме с много усилия и професионализъм да утвърим компанията като устойчив и надежден партньор в здравеопазването. През 2015 година започнахме да имплементираме дългосрочната си стратегия за разширяване на портфолиото с лекарствени форми под собствен бранд. Щастливи сме, че оценихте труда, упоритостта и резултата, който успяхме да постигнем“, каза още Георги Димитров.

Посланието на финала на речта на регионалния търговски мениджър бе, че БестаМед ще продължи да инвестира в иновационни решения, създавайки продукти с духа на Оклис - лекарства без аналог в България в името на човешкото здраве и качество на живот. „Защото наша неизменна цел ще продължи да бъде осигуряването на стратегически решения в услуга на Вас - нашите партньори и пациентите“, заключи Димитров.


Видео